Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ταξιδεύοντας 7 - Εικονογραφώντας


Η Κλειώ "ξυπνά" στο Midway
και αντικρίζει...
Αφού παρακολουθήσαμε το βίντεο από το νησί Midway, προβληματιστήκαμε για το γεγονός πως η ανθρώπινη ανευθυνότητα ευθύνεται για το θάνατο πλασμάτων της φύσης. Γνωρίσαμε την Κλειώ. Η Κλειώ "γεννήθηκε" από αυτά τα καπάκια που ευθύνονται για τους θανάτους των άλμπατρος. Θελήσαμε και της δώσαμε τις δυνατότητες της σκέψης και του λόγου, για να καταφέρουμε μέσα από αυτήν, να εκφράσουμε τις δικές μας σκέψεις και τα λόγια, για όλα όσα της συνέβηκαν, αλλά και όσα της συμβούν στο ταξίδι της. 
Συζητήσαμε για το ποιες στιγμές θεωρούμε πιο σημαντικές μέχρι τώρα. 
Έτσι...
Δημιουργήσαμε με τη φαντασία μας τη στιγμή που:

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

"Ταξιδεύοντας" 4 - Στις ελληνικές θάλασσες….και σε μας… τους μπροστάρηδες της ετερομομφής*!!!

Μετά από αυτό λοιπόν σκεφτήκαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Ως σχολείο, τροφοδοτούμαστε από την κοινωνία και την ανατροφοδοτούμε.



Δουλειά μας είναι να προσθέσουμε ένα «κάτι» έτσι ώστε η κοινωνία μας να βελτιωθεί. Να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες, όχι αυτές που δεν της αναλογούν, αλλά αυτές που έχει «αυτοεκπαιδευτεί» ν’ αρνείται. Να θεωρήσει τον εαυτό της υπεύθυνο.



Επιπλέον, ζούμε σε μια χώρα με τεράστιο μήκος ακτογραμμής. Οι παραλίες μας γεμίζουν με χιλιάδες ανθρώπους και με τη σειρά τους οι «πολιτισμένοι» άνθρωποι, εκφράζουν μ’ έναν ιδιότυπο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους και τα ευχαριστώ τους, γεμίζοντας τις παραλίες με ό,τι θεωρούν άχρηστο….